Ruoka­tori

Ruokatorin ravintolat ja muut näytteilleasettajat 2019

Vegånia-tapahtuma tuo elokuussa 2019 jälleen Turun Vanhalle Suurtorille laajan valikoiman vegaanisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Vanha Suurtori sijaitsee Turun Tuomiokirkon kupeessa, Itäisen Rantakadun ja Uudenmaankadun kulmassa. Tori on helposti saavutettavissa niin kävellen, polkupyörällä kuin kaupunki- ja kaukoliikenteen linja-autoilla. Lähistöltä löytyy myös parkkipaikkoja.

Vegånian Ruokatori on avoinna perjantaina 2.8. klo 15-23 ja lauantaina 3.8. klo 13-23. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lataa festivaalin aluekartta.

Animalia

Animalia

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä.

Bagel House

Bagel House

Bagel House tarjoaa käsintehtyjä ja tuoreita bageleita monipuolisilla täytteillä.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää

Eläinsuojelukeskus Tuulispää

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 perustettu eläinten turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille. Tuulispään yksi tärkeimmistä tavoitteista on levittää tietoa eläinten oikeuksista.

Fiilis Cafe & Bistro

Fiilis Cafe & Bistro

Fiilis Cafe & Bistro on uusi turkulainen kahvila, joka esittäytyy Vegåniassa ihanilla vegaanisilla gelatoillaan.

Gold & Green

Gold & Green

Pohjolan puhtaasta kaurasta ja palkokasveista valmistettu Nyhtökaura® sisältää reipppaasti proteiinia, mutta lisäaineita ja e-koodeja pyöreästi nolla. Sen mehevä, mausteita rakastava rakenne on täydellinen paistamiseen ja maku taipuu täydellisesti jokaiseen suosikkiruokaasi. Nyhtökaura® on puhtaasti vegaaninen herkku, joka peittoaa ravintoarvoissa lihaisimmatkin kilpailijansa.

Hügge

Hügge

Hügge tarjoilee rakkaudella suunniteltua, puhtaista raaka-aineista valmistettua kasvisruokaa.

Kuori Food & Wine

Kuori Food & Wine

Jo vuodesta 2016 toiminut kasvisravintola Kuori Food & Wine tarjoaa tuoretta, innovatiivista ruokaa tunnelmallisessa miljöössä.

Lucky Vegan

Lucky Vegan

Helsinkiläinen Lucky Vegan tarjoaa itämaista katuruokaa, joka ei jätä nälkäiseksi.

Navetta Kortteliravintola

Navetta Kortteliravintola

Navetta Kortteliravintola, uusi idyllinen lounas- sekä kortteliravinteli Raunistulasta tuo vegaanisia pinchoja Vegånian tarjontaan.

Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille on eläinten oikeuksia ja kasvissyöntiä ajava järjestö. Oikeutta eläimille kyseenalaistaa eläinten hyväksikäytön ajatuksen. Ihmisten ja eläinten välisen suhteen tulisi perustua vastavuoroisuuteen nykyisen yksisuuntaisen hyödyntavoittelun sijasta. Eläimet ovat tuntevia olentoja, joilla on oikeus elämään ja omaehtoisuuteen.

Pops!

Pops!

POPS! OY on paleta-, ice pop- ja poptail-tyyppisiä hedelmäjäätelöitä valmistava yritys Kaarinan Krossissa. POPS!:n kaikki tuotteet tehdään oikeista hedelmistä ja marjoista käsityönä vain parhaimpia raaka-aineita käyttäen. Näissä herkkupuikoissa ei ole mitään ylimääräistä, sisällytetty on ainoastaan puhtaiden raaka-aineiden ja aidon luonnon maku.

Ravintola Karu

Ravintola Karu

Karu on japanilainen ravintola Turun keskustassa jossa tarjotaan kiinnostavia annoksia ja sushia. Ravintola kunnioittaa japanilaista ja aasialaista keittiötä, mutta tekee kaiken Karun omalla tyylillä.

Roots Kitchen

Roots Kitchen

Roots Kitchen on kasvisravintola, joka tarjoilee hyvän mielen ruokaa rennolla meiningillä Turun ja Hakaniemen kauppahalleissa. Rootsissa ruoka on värikästä, rohkeaa, maukasta ja täyttävää. Se on reilua monella tavalla: reilun kokoisia annoksia ja reilusti makua sekä reilua eettisesti ja ekologisesti.

Roster Turku

Roster Turku

Roster Turku on elävä kohtaamispaikka, ravintola & baari Maaherran Makasiinissa Turun Tuomiokirkon kupeessa. Rosterin ruoka tehdään intohimolla parhaista raaka-aineista kansainvälisellä twistillä. Roster tarjoaa mahtavia makuja ja elämyksiä lautasella ilman turhia muodollisuuksia.

Shams falafel

Shams falafel

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisen yrittämisen periaattein syntyvissä Shams falafel -tuotteissa kohtaavat laatu, eettisyys ja ideologia. Vegaanisten ja gluteenittomien tuotteiden raaka-aineet ovat mahdollisimman lähellä ja luonnonmukaisesti tuotettuja.

Spiraaliperuna

Spiraaliperuna

Tuoreperunalastuja valmistava Spiraaliperuna tarjoaa sipsinautintoja tuoreista raaka-aineista ilman lisä- ja säilöntäaineita.

Stadin Nitro

Stadin Nitro

STADIN NITRO on helsinkiläinen yritys, joka on erikoistunut Cold Brew Nitron valmistukseen. Cold Brew Nitro on kylmäuutettua kahvia/teetä, mikä tarjoillaan hanasta Guinness-oluen tapaan, jääkylmänä ja yleensä ilman maitoa tai muita makeutusaineita. Nitro antaa juomalle silkkisen pehmeän täyteläisen maun ja kermaisen suutuntuman sekä muodostaa juoman pintaan pienen vaahtokerroksen.

Street Food Bar

Street Food Bar

Street Food Bar on Kårenin kivijalkabaari, joka tarjoilee mausteisia ja maukkaita kasvisversioita katuruokaherkuista syksystä vappuun.

Turku kahvilla

Turku kahvilla

Turku Kahvilla on yhden turkulaisnaisen toteutunut unelma. Tämä liikkuva ja kompakti italialaisen Piaggio Ape:n päälle rakennettu espressobaari tuo laadukasta erikoiskahvia sinne, missä ihmiset ovat.

VG Wok

VG Wok

VG Wok tarjoaa vietnamilaista ja thaimaalaista kasvisruokaa periaatteenaan ekologisuus ja terveellisyys ja eettisempi ravintolakulttuuri.

Valio Oddlygood

Valio Oddlygood

Valio Oddlygood® tuoteperhe käsittää erilaisia kaurapohjaisia välipalatuotteita sekä uutuutena Valio Oddlygood® Veggie -viipaleet ja -raasteen, joita voi käyttää juuston tavoin. Tuotteet ovat 100% kasviperäisiä ja vegaanisia.

Vegan Club

Vegan Club

Virolainen yritys Vegan Club myy ja markkinoi erilaisia laadukkaita kasviperäisiä makkaroita.

Vegem

Vegem

Vegem on tamperelainen vuonna 2017 perustettu, mm. seitania ja vegaanisia makkaroita valmistava kasvisruoka-alan yritys. Tuotteet valmistetaan käsityönä ja käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan aina lähituotettua luomua. Vegemin toiminta pohjautuu muutoinkin kestävän kehityksen periaatteisiin ja vastuullisuuteen.

Wood & Fire

Wood & Fire

Wood & Firen pizzamestari Jason McArdle loihtii mitä maukkaimpia italialaistyylisiä pizzoja puulämmitteisellä pizzauuniperäkärryllä.