Ruokatori

Vegånia-tapahtuma tuo elokuussa 2019 jälleen Vanhalle Suurtorille laajan valikoiman vegaanisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Vuoden 2019 ravintolat ja muut osallistujat julkaistaan kesäkuussa. Vuonna 2018 mukana oli yli 20 ravintolaa ja muuta näytteilleasettajaa.

Ravintolat ja kahvilat 2018

Tuote-esittelijät ja muut näytteilleasettajat 2018

Ruokatorin myyntipisteistä ostettavia annoksia voi nauttia niin ruokatorilla, viereisen Brinkkalan pihan viihtyisällä terassilla kuin pienpanimofestivaali TuPa:n anniskelualueella ja Porthanin puistossa. Ravintolakojujen annosten hinnat ja ḱojulla käytössä olevat maksutavat ovat nähtävillä kunkin kojun ulkopuolella.

Turun panimofestivaali TuPa

Vanhan Suurtorin ympäristössä järjestetään Vegånian aikana myös Turun panimofestivaali TuPa. Tapahtuma-alueet on sijoitettu vieretysten, joten festivaalivieraat voivat nauttia TuPa:n anniskelualueella Vegånian vegaanisten herkkujen palanpainikkeeksi myös pienpanimo-oluita ja siideriä. Vegaanisia viinitarjonnasta TuPassa vastaa yhteistyökumppanimme Turku Food & Wine.

TuPa-tapahtumassa maksuvälineenä on käytössä Seamchip-maksukortti, jonne anniskelualueelle saapuessaan voi ladata haluamansa summan rahaa.

Panimofestivaalialue on avoinna perjantaina 3.8. klo 15-01 ja lauantaina 4.8. klo 12-01.

Vegånia LIVE

Vegånia 2018 laajenee myös musiikkitapahtumaksi Vanhan Suurtorin viereiseen Porthanin puistoon TuPa:n ja Sunborn Catering Oy:n kanssa toteutetun yhteistyön kautta.

Esiintyjät ja aikataulut

Oheisohjelma 2018

Pe 3.8.‘18 klo 16 Kirjakahvilan Pihalava, Brinkkalan piha:

Paneelikeskustelu veganismista ennen ja nyt. Puhujina Salla Tuomivaara, Jukka Vornanen, Birgitta Wahlberg ja Anniina Ljokkoi. Moderaattorina Veikka Lahtinen. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Oikeutta eläimille -järjestön kanssa.

Puhujaesittelyt:

Salla Tuomivaara on yhteiskuntatieteiden tohtori, pitkän linjan vegaani ja eläinoikeusaktivisti. Tuomivaara on toiminut mm. Animalian toiminnanjohtajana. Hän on tutkimuksessaan kiinnostunut erityisesti ihmisten ja muiden eläinten välisestä eronteosta.

Jukka Vornanen on turkulainen kuntapoliitikko, tietokirjailija ja historiantutkija. Vornanen on kirjoittanut suomalaisten lihankulutusta käsittelevän tietokirjan Lihansyöjien maa ja valmistelee väitöskirjaa kasvissyönnin historiasta Suomessa.

Birgitta Wahlberg on valtiotieteen tohtori, julkisoikeuden tutkija ja yliopisto-opettaja Åbo Akademissa sekä Suomen eläinoikeusjuristit ry:n puheenjohtaja. Wahlberg on kirjoittanut Suomen ensimmäisen oppikirjan eläinoikeudesta ja on kansainvälisesti aktiivinen. Hän toimii Global Animal Law -projektin johtoryhmässä ja Educational Group of Animal Law -ryhmässä. Wahlberg  on perustanut Suomeen Trophy Free EU -työryhmän.

Anniina Ljokkoi on Tallinnassa asuva suomalainen kääntäjä ja kirjoittaja. Hän on kirjoittanut lapsiperheille suunnatun opaskirjan “Vegaanimuksut” ja kasvattaa 3-vuotiasta lastaan vegaanina.

Veikka Lahtinen työskentelee eläinoikeusjärjestö Animalian kampanjavastaavana ja käyttää lisäksi suuren osan vapaa-ajastaan erilaisten sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymysten parissa.

La 4.8.‘18 klo 14 Porthanin puiston lava:

Olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja Kuninkaantien panimon panimomestari Niko Hurskainen keskustelevat oluesta ja oluen ja ruoan yhdistämisestä.

La 4.8.‘18 klo 15 Brinkkalan talon Vihreä Sali:

Maistellen Vegåniasta TuPaan - oluiden ja vegaaniruoan yhteistasting

Olutasiantuntija, Laurea AMK lehtori ja olut- ja ruokakirjailija Anikó Lehtinen johdattaa osallistujat ruoan ja oluen yhdistämisen saloihin. Tilaisuudessa tarjotaan maisteluannoksia ravintola Pinellan vegaanisesta tarjonnasta ja nautitaan TuPassa esittäytyvien panimoiden oluista.