Vegånia-festivaalilla elokuussa luvassa laaja kattaus uusia makuja

19.6.2019

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia levittäytyy tänä vuonna Vanhalle Suurtorille yhteensä 22 ravintolan ja muun näytteilleasettajan voimin. Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma järjestetään 2.–3.8.2019. Aikaisemmin Vegånia on kerännyt vuosittain yli kymmenentuhatta ruoasta kiinnostunutta kävijää. Tapahtuma onkin vakiinnuttanut paikkansa turkulaisen kaupunkikulttuurin ytimessä. Vegånian ydinajatus on olla aidosti ympäristöystävällinen tapahtuma ja siksi kaikki Vegåniassa tarjottu ruoka on vegaanista.

–Ideani vegaanisesta katuruokatapahtumasta syntyi kolme vuotta sitten - silloin vastaavaa tapahtumaa ei ollut olemassa Suomessa, ja päätimme tuottajaparini Roosa Vastamäen kanssa toteuttaa sellaisen. Sen jälkeen kasvissyönti on nostanut kiinnostavuuttaan ja vegaanisten tuotteiden tarjonta on lisääntynyt räjähdysmäisesti samalla kun erityisesti ilmastokysymykset ovat yhä ajankohtaisempia. Haluamme omalta osaltamme olla kertomassa, että kasviperäinen ruoka on paitsi ekologista, myös äärettömän herkullista, kertoo Vegånian tuottaja Suvi Kiukas.

Tänä vuonna Vegåniassa on mukana niin edellisiltä vuosilta tuttuja kuin uusiakin ravintoloita ja tarjolla laajasti erilaisia makuja: vietnamilaista, japanilaista, välimerellistä; leipiä ja bageleita, pizzaa ja falafeleja, jäätelöitä ja viilentäviä juomia. Kaksipäiväinen tapahtuma kutsuukin kaikki kaupunkilaiset ja Turussa kesäpäivää viettävät matkailijat herkuttelemaan!

–Vegånia on vakiinnuttanut paikkansa turkulaisten sydämessä ja olemme innoissamme järjestämässä taas tapahtumaa! Meille on ilo olla osa Turun elävää ruoka- ja ravintolakenttää, kertoo Vegånian toinen tuottaja Roosa Vastamäki.

Vanhalla Suurtorilla järjestettävän ruokatorin lisäksi Vegånian yhteydessä järjestetään kaksi viikkoa kestävät ravintolaviikot. Ravintolaviikkojen aikana turkulaiset ravintolat tarjoavat tiloissaan Vegånia-menuja ja -annoksia, jotka luonnollisesti ovat myös täysin vegaanisia. Vegånia-viikot järjestetään 22.7.-4.8.2019. Ravintolaviikkoihin osallistuvat ravintolat ja annostarjonta julkistetaan heinäkuussa.

–Haluamme kannustaa ravintoloita panostamaan laadukkaaseen vegaaniseen ruokaan. Ravintolaviikot myös tarjoavat yleisölle mahdollisuuden maistella mahdollisimman monen eri ravintolan annoksia, sanoo Kiukas.

Vegånian ruokatorilla vuonna 2019 esittäytyvät seuraavat ravintolat ja näytteilleasettajat:

Bagel House, Fiilis Cafe & Bistro, Gold & Green, Hügge, Kuori Food & Wine, Lucky Vegan, Navetta Kortteliravintola, Pops!, Ravintola Karu, Roots Kitchen, Roster Turku, Shams falafelit, Spiraaliperuna, Stadin Nitro, Street food bar, Valio Oddlygood, Vegan Club, Vegem, VG Wok, Wood and Fire Pizza sekä järjestöistä Animalia ja Oikeutta eläimille.

Vegånian kanssa samaan aikaan Vanhan Suurtorin ja Porthanin puiston alueella järjestetään myös pienpanimofestivaali Ølfest sekä musiikkitapahtuma VØLUME. Vegånian ja Ølfestin yhteistyössä Sunborn Cateringin kanssa tuottaman musiikkitapahtuma VØLUMEn ohjelma on nähtävissä Vegånian verkkosivuilla ja liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Ølfest julkistaa mukana olevat panimot heinäkuussa.

Lisätietoja:

tuottaja Suvi Kiukas p. 050 5423582
tuottaja Roosa Vastamäki p. 050 3764618

Lataa tiedote PDF muodossa